Μια ΄΄ιέρια΄΄ του Kinbaku Shibari απο την Ιαπωνία :

Μια ΄΄ιέρια΄΄ του Kinbaku Shibari απο την Ιαπωνία :

Γεννημένη το 1980, η Hourai Kasumi είναι μια πολύ σεβαστή Kinbakushi από τη Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Αρχικά αυτοδίδακτη, σε ηλικία 19 ετών η Kasumi αποφάσισε να πάει στο Τόκιο για να σπουδάσει κοντά στον Akechi Denki το 1999. Έκτοτε έχει μάθει από μια ποικιλία από πολύ αξιόπιστες πηγές. Η Kasumi πέρασε χρόνο στην εκπαίδευση με τον Hajime Kinoko ως μέλος του «Ichinawakai», όπου έμαθε πολλά για την ίδια την πειθαρχία, με ιδιαίτερη έμφαση στο σύγχρονο Kinbaku. Στη συνέχεια, στο «Salon Kitagawa» έλαβε οδηγίες από τον Kitagawa για τεχνικές χωρίς καραμπίνερ και πολλά διαφορετικά κλειδώματα και κόμπους ως μέρος ενός λογικού, όμορφου και αποτελεσματικού συστήματος.

Έχοντας την ευκαιρία να έχει μια ανταλλαγή με τον Akira Naka, η Kasumi ανέπτυξε μια έντονη γοητεία με τη δουλειά του και το 2015 αφιερώθηκε στη μελέτη της Naka Ryu με πάθος. Από την ομορφιά του σχοινιού του Akira Naka και την προσοχή του στη λεπτομέρεια, η Kasumi ένιωσε αυτό που ένιωθε ότι ήταν η ψυχή ενός παραδοσιακού Ιάπωνα «τεχνίτη» – την ικανότητα να δίνει πλήρη προσοχή στη λεπτομέρεια εστιάζοντας όχι μόνο στην αισθητική αλλά και στην πρόθεση. Αυτό έκανε τη γοητεία της μαζί του να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

Από αυτές τις εμπειρίες, η Kasumi ανέπτυξε μια έντονη επιθυμία να δημιουργήσει ένα προσωπικό αρχείο προκειμένου να κρατήσει αρχείο των δικών της εμπειριών ως σχοινί (πυθμένα για τον Akira Naka για DVD, παραστάσεις και φωτογραφίσεις σε συνεργασία με τον Norio Sugiura). Από τότε η Kasumi ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο μαθαίνοντας από τον Akira Naka και στη συνέχεια άρχισε να καλείται από τον Norio Sugiura να βοηθήσει στο στούντιο του ως rigger. Αυτό την ενέπνευσε περαιτέρω προς την πιο κλασική και παραδοσιακή μορφή του Kinbaku.

Στα τέλη του 2016, η Kasumi αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Akira Naka ως δεύτερη μαθήτρια του. Η Kasumi ακολούθησε τον Riccardo Wildties για να γίνει ένας από τους δύο ανθρώπους στον κόσμο που πιστοποιήθηκαν επίσημα για να διδάξουν το Naka Ryu. Προχωρώντας στο μέλλον, η εστίαση της Kasumi είναι όχι μόνο να διδάξει τη μορφή του στυλ Naka αλλά και να μεταδώσει την ψυχή της: τη ζεστασιά, τον ανθρωπισμό και την αγάπη που μπορούμε να νιώσουμε μέσα από το «seme» του (τις απειλές του) στο σχοινί της.

Η Kasumi ενσωματώνει επίσης το δικό της στυλ σχοινιού. Ένας συνδυασμός Kinbaku με πιο παραδοσιακές ιαπωνικές προσωπικές γεύσεις. Καθιερώθηκε στο δικό της πάθος για τον παραδοσιακό ιαπωνικό πολιτισμό και τη δική της κατανόηση και ευαισθησία σε αυτόν. Η Kasumi προσπαθεί να το διδάξει αυτό, όχι μόνο με λόγια αλλά στην πραγματική ζωή με επιδείξεις. Αυτήν τη στιγμή, η Kasumi χρησιμοποιεί όλες τις εμπειρίες της ως rigger, δουλεύοντας για φωτογραφικά στούντιο σε συνεργασίες με στόχο την επέκταση της αίσθησης και της ομορφιάς με τρισδιάστατη φωτογραφία. Ταξιδεύει επίσης σε όλο τον κόσμο για να μοιραστεί το πάθος της για το Kinbaku.

Share this post

Related products

comments (0)

No comments at this moment