Η Παγκόσμια Ημέρα Αυνανισμού προστατεύει και γιορτάζει το δικαίωμα όλων να αυνανίζονται και ευαισθητοποιεί για τον αυνανισμό και αναδεικνύει τη σημασία του. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου 1995 και ξεκίνησε από το Good Vibrations, ένα κατάστημα σεξ στο Σαν Φρανσίσκο, ως απάντηση στην απόλυση του Γενικού Χειρουργού Joycelyn Elders από τον Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον τον περασμένο Δεκέμβριο.


Οι πρεσβύτεροι απολύθηκαν αφού έκαναν μια δήλωση που πρότεινε ότι ο αυνανισμός είναι μέρος της σεξουαλικής αγωγής για τους μαθητές. Ερωτηθείς αν ο αυνανισμός θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθάρρυνση της πρώιμης σεξουαλικής δραστηριότητας, είπε: «Νομίζω ότι είναι κάτι που είναι μέρος της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και κάτι που ίσως χρειαστεί να διδαχθεί». Απολύθηκε οκτώ ημέρες αργότερα. Ειρωνικός;

Αν και η ημέρα γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου, άλλαξε σε 28 Μαΐου, μόνο το 2005, μερικοί λένε ότι μπορεί να γιορταστεί και στις δύο ημερομηνίες. Δεν είναι περίεργο άνθρωποι αναφέρουν ότι η ημέρα λαμβάνει χώρα σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες τον Μάιο - τελικά, ολόκληρος ο μήνας είναι ο Διεθνής Μήνας Αυνανισμού!

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αυνανισμού είναι η διεξαγωγή Μαραθωνίου (Masturbateathon). Για παράδειγμα, στις 7 Μαΐου 1999 πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό Masturbate-a-thon, όπου συγκεντρώθηκαν χρήματα για οργανώσεις του AIDS και στους συμμετέχοντες δόθηκαν αυτοκόλλητα με το σύνθημα "Ήρθα για ένα σκοπό".

Οι εκδηλώσεις και η «γιορτή» του αυνανισμού, έχουν συγκεντρώσει χρήματα για πρωτοβουλίες και κλινικές για την υγεία, καθώς και για οργανισμούς που ασχολούνται με την πρόληψη, την εκπαίδευση και τη θεραπεία του HIV. Τα γεγονότα συνέβαλαν στη μείωση του στίγματος που σχετίζεται με τον αυνανισμό και συνέβαλαν στη συζήτηση για ασφαλέστερο σεξ και ασφαλέστερες μεθόδους σεξουαλικής έκφρασης.

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι αυνανίζονται, αλλά συχνά θεωρείται ταμπού από την κοινωνία. Ιστορικά θεωρείται σπατάλη και act που θα μπορούσε να προκαλέσει αδυναμία, ασθένεια και παραφροσύνη. Υπήρχαν ακόμη και θεραπείες για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από τον αυνανισμό. Σήμερα μερικές φορές θεωρείται ανώριμη και εγωιστική και συχνά εξακολουθεί να μην θεωρείται αποδεκτή σεξουαλική δραστηριότητα.
Αντίθετα, μερικοί άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να το δουν ως μια ασφαλή έκφραση αγάπης για τον εαυτό τους και ως κάτι που παρέχει οφέλη για την υγεία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυνανισμού συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτά τα θετικά και γιορτάζει το δικαίωμα όλων να αυνανίζονται.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πώς να περάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Αυνανισμού:

-Αυνανιστείτε μία ή περισσότερες φορές.

-Αυνανιστείτε με έναν ή περισσότερους συντρόφους.

-Πάρτε μερικά σεξουαλικά παιχνίδια για να αυνανιστείτε. Ίσως μπορείτε να πάρετε μερικά από KinkQueer.gr, όπου θα βρείτε πραγματικά πολλές επιλογές για να διαλέξετε.
-Ελέγξτε αν υπάρχουν αυνανισμοί που λαμβάνουν χώρα κοντά σας(!!!).
-Δοκιμάστε νέους τρόπους αυνανισμού. Υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές τεχνικές για όλους να δοκιμάσετε .
-Ακούστε κάποια τραγούδια που μιλούν για αυνανισμό ή δείτε μια ταινία που έχει σκηνή αυνανισμού.Share this post

comments (0)

No comments at this moment